Excursia asta a fost un cadou de la mine pentru mine, plănuită cu aproximativ 9 luni înainte de plecare. Am vrut să îmi demonstrez mie însămi că pot să călătoresc la fel de mult şi pe cont propriu, că îmi pot planifica, permite şi bucura de o excursie în care sunt doar eu şi prietenii mei. Şi am reusit cu brio!

Ieşirea asta din ţară a avut două părţi: Spania şi Maroc. Yaaay, o să părăsesc pentru prima dată continentul european, călcând pe pământ african! Abia aştept! Dar mai întâi ..... să trăim aventura latină!

Prima întâlnire cu Spania a avut de toate: ieşire la mare, munte, grindină şi ploaie, Caminito del Rey (proaspăt renovat şi securizat), plimbare de seară pe străduţe, mers cu spatele caă nu mai resimt aşa de tare durerea din genunchi, sangria, paella şi Sevilla – minunata Sevilla, cu extraordinara Piazza d'Espagna şi catedrala aceea imeeeensă! Am avut extrem de puţin timp la dispoziţie, însă ne-am bucurat la maxim de fiecare secundă! Chiar dacă eram mereu pe fugă :)))

E rost de revenire :D
 __________________________________________________________________________
SUMAR
Când: mai 2016
Unde: Benalmadena, munţii Sierra Nevada, Vf Mulhacen, Caminito del Rey, Lanjaron, Sevilla
Tip excursie: relaxare + montană
Durată: 5 zile 
Cazare: alta in fiecare zi :)))
Highlights: Vf Mulhacen (3.478 m), Caminito del Rey, Sevilla, Plazza d'Espagna
__________________________________________________________________________


JURNALELE DESPRE SPANIA 2016


Start aventură! Aterizare în Malaga, mâncare indiană la 12 noaptea şi o plimbare nocturnă pe malul Mării Mediterane.


Ȋnceput perfect de vacanţă :)!

De la malul Mării Mediterane spre înălţimile muntoase - adică începutul ascensiunii pe Vf Mulhacen. Un traseu uşurel până la refugiul Poqueira şi o binemeritată odihnă înainte de urcuşul de mâine. Dacă ştiam ce ne aşteaptă.... dar de fapt, mai bine că nu am ştiut! Să fie surpriză :)
Evrika! Am ajuns pe Mulhacen II (3.367 m) şi pe Mulhacen I (3.478m), cel mai înalt vârf al Spaniei continentale! Nu ne-a oprit nici ceaţa, nici ploaia, nici vântul turbat, nici măcar furtuna de zapadă şi gheaţă! 
Suntem căpoşi, ce mai :)))


O plimbare extrem de apreciată şi de frumoasă prin Caminito de Rey, proaspăt reamenajat şi securizat. O carafă mare de sangria şi o vizită nocturnă pe străzile orauşului Sevilla. 

Ole!

0 comments :

Trimiteți un comentariu

  • Urmărește-mă:
  • RSS
  • Facebook
  • Youtube