joi, 19 aprilie 2018Aveam nevoie de o tură de relaxare, o plimbare în care să îmbin plăcerea mersului pe munte cu dorința de  a admira peisaje extraordinare. Și aveam la dispoziție o singură zi. Așa că o tură în Măgura Codlei, de la Holbav la Poiana Mărului, a părut alegerea perfectă pentru petrecerea unei duminici în natură. Să fie cu plimbare, să fie cu natură, să fie cu fotografiere! Abia aștept :) ___________________________________________________________
Când:  noiembrie 2017
Durată: 1 zi
Parteneri de tură:  oameni frumoși din București  
Traseu: Holbav – vârful Hoapecu – Poiana Mărului (nemarcat,  lungime 16 km, durată 5h 40 min )
Model traseu: liniar
Punct plecare: satul Holbav
Punct sosire: satul Poiana Mărului
Dificultate traseu: usor
Durată totală traseu: 5h 40 min (cu muuulte pauze)
Lungime traseu: 16 km
Altitudine minimă/maximă: 633 m/ 922 m
Urcare/coborâre:  +680 m/ -730 m 
Stare marcaj: nemarcat!
Surse de apă:  sunt surse de apă pe tot parcursul traseului
_____________________________________________________________
 
Plecarea dis de dimineață, cu autocarul, din București. Am ajuns destul de repede la destinație, ne-am făcut repede bagajele și am plecat pe traseu. Am pornit cu bine – urcând o pantă plină de noroi :))). Sper că nu o să fie așa tot drumul :)))

Multe despre cum am mers – nu cred că am ce povesti foarte multe. Plimbarea noastră ne-a purtat pe dealuri și văi, prin păduri și câmpii, trecând pe drumuri forestiere sau asfaltate. Și oriunde am mers, frumusețea locului ni s-a relevat în toată splendoarea ei – pădure, sat, animale, copaci, cer. Mergeam și parcă nu îmi venea să cred câtă minunăție și simplitate există aici!Prefer să vă arăt fotografii decât să vă povestesc mai multe despre cum a fost – și asta pentru că nu prea pot găsi suficiente cuvinte pentru a descrie experiența. Mergeți acolo, plimbați-vă pe dealuri și păduri, admirați simplitatea oamenilor din zonă și intrați în vorbă cu ei. Aici timpul parcă nu există, fiind înlocuit de frumusețe. E …. Breathtaking :)


Noi ne-am plimbat aproximativ 6 ore, timp în care am mers pe poteci și asfalt, am făcut popas la un magazin în zonă pentru a cumpăra câte ceva de-ale gurii (am găsit mentosane! Din alea de le cumpăram de la bunica din sat!), am tras sute de cadre și ne-am “tocit” bocancii străbătând Poiana Mărului de la un capăt la celălalt. În autocar am stat și m-am uitat peste fotografiile făcute – și mă bucuram super mult că am prins o vreme excelentă pentru plimbat și tras cadre. Sunt suuuper! 
Obiectiv atins! Plimbare, relaxare, fotografiere și multe amintiri plăcute :)


 
Detalii tehnice:

Elevația traseului:


Traseul pe Google Earth:
Cati :) joi, 19 aprilie 2018 0 comentarii

0 comments :

Trimiteți un comentariu

  • Urmărește-mă:
  • RSS
  • Facebook
  • Youtube